Herman Strategier
nieuwsbrief
bestelformulier
foto-album
de stichting
contact
links
Agenda


Arnhemsche Psalm

Op 17 september a.s. is het zover. Dan zal het oratorium “Arnhemsche Psalm” van Herman Strategier worden uitgevoerd in Musis Sacrum te Arnhem. Vanwege de corona-perikelen moest de oorspronkelijk voor 2020 voorziene uitvoering uitgesteld worden. Het bestuur van de stichting is bijzonder verheugd dat de uitvoering nu kan doorgaan en met een bijzonder indrukwekkende cast: sopraan Nikki Treurniet, bariton Henk Neven, acteur Peter Blok als declamator, het Brabantkoor en Phion (het gefuseerde Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest), het geheel onder leiding van de uitnemende dirigent Ed Spanjaard. Naast de Arnhemsche Psalm zal ook het “Requiem” van Herman Strategier worden uitgevoerd. Hij schreef dat werk ter nagedachtenis van onder andere zijn enige broer die in het licht van de bevrijding in 1945 in het concentratiekamp Neuengamme overleed. Beide werken passen zeer goed in de herdenking van de Slag om Arnhem die jaarlijks in de maand september wordt herdacht.
Nadere informatie over kaartverkoop etc. zal nog bekend worden gemaakt. In elk geval is het goed de datum alvast te noteren. De NTR zal het concert opnemen voor uitzending op een later tijdstip.

Hommage aan Herman Strategier

Op zaterdag 1 oktober a.s. zal in Arnhem een “Hommage an Herman Strategier” georganiseerd worden in de vorm van een concert.

Download hier de flyer.


Een uniek Arnhems concert met naast de première van Mijn stad van Dolf de Kinkelder, dat in 2019 plaatsvond.

disclaimer |   webdesign wouter van belle